Contacteer ons

Gratis demo

Identificeer de bron van uw gesprekken

Met Call Analytics identificeert u automatisch de bron van uw telefonische gesprekken en ontdekt u direct de beste bron van potentiële klanten. Call Analytics werkt zowel goed voor uw online media(uw website, uw Addwords campagne, uw partner site…) als voor uw offline media(reclame in een magazine, flyer, mailing…). Eén keer de bronnen van de potentiële klanten geïdentificeerd zijn, kan u uw campagne optimaliseren en de resultaten direct zien(in real time).

sceenshot_tag

Ken uw klanten beter

screenshot_region

 

Call Analytics zal u toelaten om de geografische zones en het belgedrag van uw klanten te kennen. Hebt u geografische zones die meer ontvankelijk zijn dan anderen voor uw producten? Bellen uw klanten meer op bepaalde dagen of uren in de week? Al het bovenstaande zal onmiddellijk met een paar klikken worden beantwoord

Optimaliseer uw oproepen

 

De geavanceerde functies van Call Analytics laten u toe om uw telefonische prestaties te kennen. U zal het percentage beantwoorde oproepen, voicemails, bezette en gemiste oproepen kennen. Zo kan u ook in realtime de gemiddelde responstijd van uw gesprekken te weten komen. U kunt uw telefoondienst optimaliseren door het toewijzen van meer personeel op de meest drukke momenten, of zorgen voor meer telefoonlijnen om aan de vraag te voldoen.

screenshot_status

Contacteer ons

Gratis demo

functies

call-tracking

Call tracking

Uw communicatie verloopt via verschillende kanalen, (telefoongids, google adwords, website, advertenties, geschreven pers, radio, enz.…), Via ons CP analytics, U krijgt u statistieken over de prestaties van elk kanaal. De configuratie is heel eenvoudig.

icon-transfert

Gesprekken doorverbinden

Uw Cleverphone-nummer verbindt de oproep naar het nummer of de nummers die u zelf kunt kiezen. Naar verschillende nummers op hetzelfde moment laten doorverbinden is ook mogelijk. Met het pack “advanced” of “pro” kunt u regels bepalen voor het doorverbinden volgens een uurrooster.

appele_manque2

Melding van gemiste oproepen

Dankzij het meldingssysteem van Cleverphone mist u geen enkele oproep. Als u een oproep krijgt die persoonlijk of via het antwoordapparaat wordt beantwoord, dan krijgt u via het systeem een melding via e-mail met het nummer van de oproeper en eventueel de ingesproken boodschap.

message_accueil

Voice groet bericht

Stel een tekst op voor de voicemail die uw klanten of prospects te horen krijgen als ze u bellen. U kunt met deze tekst uw bedrijf voorstellen of een specifieke boodschap inspreken die hoort bij een reclamecampagne of speciaal evenement. U kunt direct uw audio-bestanden importeren in het systeem.

icon-journal

Gesprekken logboek

Alle gegevens van elke oproep (nummer van de oproeper, uur, status, antwoord, onderbreking, ingehaakt, onbeantwoord, enz…) worden in uw logboek voor gesprekken opgeslagen. U kunt deze gegevens direct bekijken of downloaden en importeren in andere toepassingen (bijv. CRM) zodat u statistische analyses kunt uitvoeren.

voip

VOIP integratie

Krijg uw toegang om u te verbinden met VoIP (Voice over IP) op CleverPhone en beantwoordt uw oproepen zonder overdrachtskosten op uw softphone of telefooncentrale.

tag

Beheer door gebruik van tags

Een tag laat toe om aan een Cleverphone nummer informatie over het gebruik toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld aan een of meer CleverPhones, media, een campagne, of andere informatie naar uw keuze koppelen. U kunt dus op basis van tags nauwkeurige statistieken krijgen.

0800

Marketing nummers

Call Analytics laat u toe om eender welk type marketing nummer te creëren. 0800 nummer, betalend nummer, met een paar klikken, kunt u uw nummers activeren en specifieke campagnes opstarten. U krijgt volledig inzicht in de activiteit van deze nummers via dashboards

rect4797

SMS versturen

Stuur gemakkelijk SMS-berichten vanuit de Cleverphone analytics-interface. Je hebt ook de mogelijkheid om campagnes te maken voor het verzenden van bulk SMS’en om communiceren met uw klanten en met potentiële klanten. Importeer uw lijsten van nummers vanuit uw ontvangen oproepen.

rect40111

Antwoordapparaat

Als u niet beschikbaar bent of u wordt buiten de openingsuren opgebeld, dan worden de oproepen naar het antwoordapparaat doorgeschakeld. U ontvangt via de e-mailbijlage het door de oproeper ingesproken bericht. U kunt het bericht van het antwoordapparaat personaliseren en direct als audiobestand importeren.

icon_google

Google Analytics integratie

U kunt de gespreksgegevens direct samenvoegen met uw gegevens van Google Analytics en op die manier een volledige analyse maken van het aantal bezoeken aan uw website en de oproepen die u daardoor kreeg. De configuratie is heel eenvoudig: voer de gebruikersgegevens van Google Analytics in en alles wordt automatisch gesynchroniseerd.

Api

API Cleverphone

Integreer call-tracking met bestaande systemen en softwareprogramma’s. Met de cleverphone API kunt u automatisch nummers aanmaken en configureren, statistieken maken en ruwe data oproepen.

Contacteer ons

Gratis demoarrow6

Voor de kleine starter die zijn reclame wil optimaliseren naar grote bedrijven omdat hij op zoek is naar de meest rendabele potentiële klanten, geven de bedrijven er zich rekenschap van dat call tracking een ongekend overzicht geeft van euro’s uitgegeven aan reclame en marketing.

Ze praten over ons

Capture d’écran 2013-07-16 à 15.00.51

Zij vertrouwen op onze diensten